Wat houdt de Futurity Cup in?

Om de Nederlandse fokkerij van endurancepaarden te promoten en meer inzicht te krijgen én te geven in de ontwikkeling van jonge endurancepaarden, wordt in het weekend van 5/6 oktober a.s. de Futurity Cup Endurance georganiseerd. In 2019 zal dit nog een ‘try out’ zijn waaraan maximaal 30 combinaties kunnen deelnemen. Na deze ‘try out’ zal het concept verder doorontwikkeld worden.
 
De Futurity Cup is, zoals de naam al zegt, bedoeld voor toekomstig endurancetalent, te weten paarden in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar. Het evenement bestaat uit twee onderdelen: een keuring op exterieur, gangen en karakter op zaterdag, plus een endurancewedstrijd als gebruikstest op zondag. Voor de 3- en 4-jarige onbeleerde paarden zal de wedstrijd alleen uit de keuring bestaan, zij zullen geen zadelrubrieken lopen. De 4- t/m 8-jarige beleerde paarden lopen naast de exterieurkeuring ook een zadelproef op zaterdag, plus de endurancewedstrijd op zondag.
 
Alle rassen mogen deelnemen, want er wordt in drie categorieën gestreden: volbloed Arabieren, paarden met deels Arabisch bloed en paarden zonder Arabisch bloed.
 
De eindklassering wordt bepaald aan de hand van de resultaten op de verschillende onderdelen (voor de 3- en 4-jarige onbeleerde paarden dus alleen de exterieurkeuring). De scoreformulieren zullen voor aanvang van het evenement gepubliceerd worden op deze website.
 
Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de endurancewedstrijd op zondag (mits het paard in de leeftijdscategorie 4 t/m 8 jaar valt).

Zaterdag

 • Futurity Cup 3/4-jarigen onbeleerd
 • Futurity Cup 4-jarigen beleerd
 • Futurity Cup 5/6-jarigen
 • Futurity Cup 7/8-jarigen
 •  
 •  

Zondag

 • Impulsrubriek (21,9 km)
 • Korte klasse 1 (21,9 km)
 • Lange klasse 1 (31,9 km)
 • Korte klasse 2 (44,0 km)
 • Lange klasse 2 (64,0 km)
 • Korte klasse 3 (86,1 km)

Overnachten

Overnachten is mogelijk op het terrein van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Hiervoor zijn de volgende mogelijkheden te reserveren:

Bed & Breakfast op aanvraag
Slaapzaal (p.p.p.n.) € 15,00 incl. BTW
Camping (p.p.p.n.) € 9,25 incl. BTW

Box (per overnachting) € 27,50 incl. BTW
Paddock (per overnachting) € 7,50 incl. BTW

De paddocks worden neergezet in een omheinde weide. Hier mogen geen tenten bij in staan, dus je slaapt niet naast je paard.

Reserveren van de overnachtingen graag via info@boost-sports.nl!

Coronavirus (COVID-19)

De zojuist door de overheid aangekondigde verlenging van de coronamaatregelingen inzake samenscholingen en evenementen tot 1 juni a.s. hebben ook invloed op onze plannen voor dit jaar.

Vorige week werd al het besluit genomen om Concours Hippique Bennekom niet door te laten gaan, waardoor onze kinderendurance dit jaar ook van de kalender zou verdwijnen.

Wij waren echter ook nog bezig met de voorbereidingen voor de Futurity Cup eind mei, maar helaas… 😔

Laten we hopen dat we met zijn allen halverwege dit jaar weer mogen gaan genieten van onze fantastische sport, in goede gezondheid!

Zorg goed voor jezelf en je naasten, hopelijk tot snel weer!

Ilona & Björn